30 DAGES RETURRET  |  HURTIG LEVERING  |  FRI FRAGT TIL PAKKESHOP VED KØB OVER 750 DKK
Man - Fre: 11 - 18
Lør: 10 - 15
Søn: +1. Søndag
26 30 34 01​
Dungeons and Julie - Part I

Dungeons and Julie – Part I

Bøger – og mange af dem, bjerge af terninger, krøllede snavsede karakter ark, snacks og om bordet, gode venner og en game master som styrer de fantastiske verdner man kan udforske og gennemleve igennem en fælles fantasi og episke eventyr. Når man spiller bordrollespil, er det som om du får lov til at spille din yndlingskarakter i din helt egen tv-serie, hvor intet er forudbestemt – alt kan ske og du vælger dine egne veje. Sammen med venner, veninder, familie eller måske en helt fremmed.

Julie er inkarneret D&D fan og gæsteblogger på Fanatic Live

Hej Julie her ????! den søde nye gravide praktikant i Fanatic ???? (Det er altså en 4. generations nørd der er på vej – lidt vildt!)

Jeg vil skrive en lille blog om bordrollespil, og jeg vil skrive lidt om hvilke fede additions kan gøre dit bordrollespil lettere eller bare mere interessant. Du kan følge min blog om Dungeons and Dragons her på Fanatic Live, og forhåbentlig blive lidt klogere på det der bordrollespil.

Pen and paper, bordrollespil, table top, rollespil, kært barn har mange navne. Her vil jeg kalde det bordrollespil så alle kan være med, for det er ikke kun for voksne. Det eneste du egentligt har brug for, for at spille er: en god fantasi, terninger, papir, blyanter og selvfølgelig nogle at spille med.

Jeg startede med at følge med i mine forældres bordrollespil da jeg var knapt 5 år. Da jeg startede i skole, sad jeg for første gang som game master for mit første lille hold med et fantastiske selvopfundet regelsæt og en bunke terninger.

Efter jeg så startede i klub, kom jeg hurtigt ind i live-rollespil og fik udlevet min fantasi og fantastiske eventyr i ”virkeligheden” i stedet for et papir.  Jeg blev ældre og live-rollespil fyldte mere og mere. Jeg droppede bordrollespil og spillede kun live-rollespil i rigtigt mange år.

SÅ nørdede mine forældre nu var, skulle de selvfølgelig også være med ude i den mørke skov[1]. Det blev en fed familie tid i et magisk univers, og fantasien fortsatte der hjemme med Ringenes Herre, Star Wars, Harry Potter og et hyggeligt familie LAN af Diablo ll.[2]

For ca. 7 år siden begyndte jeg igen at blive fanget af den episke verden man kan opleve omkring et kedeligt normalt spisebord – altså bordrollespilles fantastiske univers.

Jeg har for det meste spillet Dungeons and Dragons, da det er hvad jeg er opvokset med og derfor har en nostalgisk aura for mig. Jeg kastede min kærlighed på det, på grund af hvor high-fantasi man kan gøre det. Alt med drager, magi og episke eventyr er jeg helt vild med, hvor jeg bare fuldt ud kan leve mig ind i et helt andet farverigt univers hvor man selv kan bestemme.

Dungeons and Dragons er fortællinger om episke monstre og uhyggelige helte – om verdeners undergang og opståen. Alt er muligt.

Jeg har også prøvet mange andre rollespilssystemer som Rogue Trader, Warhammer 40.000, Pathfinder, Starfinder og Shadowrun, men for mig er der ikke noget der slår den klassiske verden af Dungeons and Dragons.

Lige for tiden er min gruppe og jeg ved at udforske det nye Dungeons and Dragons 5th edition, og vi er yderst tilfredse med systemet og hvor nemt det er at gå til især for folk som aldrig har spillet før. Selvfølgelig er de fleste af os enige om det ikke helt slår 3,5e som garvet spillere, da det jo er det vi har spillet i længst tid og derfor rimeligt farvet i vores holdning.

Og lige en sidste ting, husk regelbøgerne er kun guidelines ”Fun trumphs rule[3] ????”


Hvilket rollespilssystem sværger du til? Eller hvis du ikke er startet endnu, hvilket synes du så ser absolut fedest ud?

Kom i gang med Dungeons and Dragons, hver torsdag i Fanatic fra 18-22. Læs mere om eventet her.


[1] Live-rollespils-slang for det sted man spiller rollespil. Inspireret af Svedbankens hit ”Rollespils-sangen” fra 2003. Selvom sangen har et kradst satirisk indhold, ownede rollespillerne den fuldkommen og den er i dag et lejrbåls-hit som alle elsker og skråler med på.

[2] Sejt, synes redaktøren. Gid mine forældre var så fresh.

[3] Forstås: at spillet er sjovt, at oplevelsen er fed for alle implicede, trumfer reglens ord. Ikke noget med sindssyge præsidenter.

Få det hele med!

Tilmeld dig Fanatics nyhedsbrev og få tilbud, nyheder og arrangementer direkte i din indbakke.

Eventkalender

Vi holder events fra mandag til lørdag og der er noget for alle aldre!

Lok'tar ogar

(Victory or Death)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få en 10% RABATKODE til Fanatic!

Hvad vil du gerne have nyheder om?

Jeg giver samtykke til, at Fanatic behandler mine personoplysninger som beskrevet i privatlivspolitiken.

Holler Box