60 DAGES OMBYTNINGSRET  |  HURTIG LEVERING  |  FRI FRAGT TIL PAKKESHOP VED KØB OVER 750 DKK
Dungeons and Julie - Part III

Hvad er Draft?

Hver fredag kl 18 er der Magic the Gathering Draft i Fanatic Roskilde og Næstved.

…Men hvad er draft, tænker du? Er det ikke noget med fadøl i England?

Ja og nej. Draft Beer staves sådan set Draught Beer, og er ganske rigtigt øl tappet fra noget under tryk. Uanset at det er en fabelagtig opfindelse, så har det intet med Magic the Gathering at gøre.

Hvad Magic Draft så handler om, kommer her ?

Normalt til Magic the Gathering har man hver sit eget 60 korts deck med, som man har nøje sammensat hjemmefra. Eller du har måske købt et færdigt deck, komplet med alt hvad du behøver for at kunne spille mod forskellige modstandere.

Til Draft har du ikke et deck med. Drafting-delen – at trække eller udvælge, handler netop om at udvælge de bedste kort og bygge et Magic Deck at spille med – lige dér på stedet, og med de kort man trækker! Draft er 1 del tilfældighed, 2 dele held, 3 dele snilde og 4 dele paranoia – tilsat lidt tempo og et stort skummende glas sportsånd – det er SÅ sjovt!

…and get to it?

Ok! Der er 8 deltagere i en Magic the Gathering Draft. Deltagerne sidder om et bord eller i en rundkreds, og får hver uddelt 3 boosters med 15 kort i hver, fra samme Magic-serie. (Ofte den nyeste).

Når vi starter, åbner alle samtidig en Magic the Gathering Booster pakke, kigger på boosterpakkens 15 kort, og tager det kort man allerhelst vil have. (Mange tager “rare”-kortet. Det er ofte det stærkeste kort, men det er ikke altid det bedste. Det kommer jo an på konteksten, altså resten af det deck du bygger.)

Så gives de resterende 14 kort til den, der sidder til venstre. Og du modtager 14 kort fra den, som sidder til højre for dig. Du vælger igen ét kort fra bunken – som jo så helst skal passe med det kort, du allerede har trukket. Derefter sendes bunken videre venstre om, og sådan fortsætter det, til alle kort er trukket.

Så åbner alle deres booster nummer to, og vælger selv det bedste kort, og sender resten videre – denne gang højre om! Og nummer tre booster sendes venstre om.

Venstre-højre-venstre. Hvis du har svært ved at finde rytmen på et dansegulv, så forestil dig at du drafter. Venstre-højre-venstre.

Efter tredje booster er alle kort fordelt mellem deltagerne i Draften. Alle deltager har trukket 45 kort, som forhåbentlig passer lidt sammen i farve og taktiske egenskaber. Nu har du en spændende samling kort, du aldrig har set før ? Hvis du er god til at drafte, har du kun to farver kort på hånden.

Tilføj så mange basic lande du har lyst til og byg et morder-deck på minimum 40 kort.

Så spiller vi med vores nybyggede deck! Først mod den der sidder modsat dig om bordet. Dernæst mod den som har lige så mange point som dig. Vi spiller 3 runder, bedst af 3 spil.

Draft er sjovt, fordi alle starter fra samme udgangspunkt. Fra kortene vælges og boosteren sendes videre, er det din evne til at træffe gode valg, hurtigt, der redder dig. Du kan gå efter at konstruere et deck med kun én farve, men oftest må man brede sig lidt mere ud. Daniel er verdens bedste drafter, måske fordi han er rigtig god til at lægge en B-plan. Og en C-plan. Og en D…

Drafting handler om at se tre skridt frem hele tiden. Hvis der aldrig kommer nogen gode røde kort til dig, så samler ham til højre for dig sgu nok rød. Hvad skal du så samle, for selv at opbygge et godt deck, – og samtidig undgå at give for mange godter til den, der sidder til venstre for dig?

Hop ud i det!

Vel mødt til Magic the Gathering Draft i Fanatic ?

Fra Fanatics awesome
anbefalingsrobot 🤖 🙌 til dig 😎

Lok'tar ogar

(Victory or Death)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få en 10% RABATKODE til Fanatic!

Hvad vil du gerne have nyheder om?

Jeg giver samtykke til, at Fanatic behandler mine personoplysninger som beskrevet i privatlivspolitiken.