30 DAGES RETURRET  |  HURTIG LEVERING  |  FRI FRAGT TIL PAKKESHOP VED KØB OVER 750 DKK
Man - Fre: 11 - 18
Lør: 10 - 15
Søn: +1. Søndag
26 30 34 01​
Menu

Dungeons and Julie – Part II

Julie er D&D nørd og skattet gæsteblogger på Fanatic Live.

Hej igen, Julie her ????

I dag er vi så heldige, at kan man få en masse fede hjælpemidler, som er med til at gøre ens bordrollespil til noget helt specielt. Især hvis man har kastet sin kærlighed på Dungeons and Dragons 5th edition. Her findes der mange fede ting som, efter man har prøvet dem, bliver helt uundværlige. En af mine yndlings additions til spillet er magi-kortene, eller Spellbook Cards, som de hedder på engelsk.

Hvis du spiller Druid, Cleric, Arcane, Paladin, Bard eller Ranger ved du, at det kan hurtigt blive uoverskueligt at holde styr på sine magier. Hvad kan de? Hvilke har jeg? Hvor mange har jeg?

Her er Spellbook Cards en gigantisk hjælp! På kortene finder du en lille beskrivelse af den enkelte magi, og beskrivelse af hvordan den bruges. Du kan se hvor lang rækkevidde magien har, hvor mange kan rammes og hvor lang tid magien varer.

Man slipper for at have tusinde sider med blyantskrevne magier eller at stoppe spillet op, for at slå op i bøgerne når man er i tvivl. Man kan få kort til enhver klasse som er magibruger og efter jeg har spillet med dem i to år, er de helt uundværlige.

Og det var et lille tip fra mig Julie om hvordan du kan gøre dit spil mere flydende, hvis du elsker at spille en over episk magi-bruger ????

Hov! Sidst, men ikke mindst vil jeg også lige nævne Magic Item Cards – et tilsvarende genialt koncept, der holder styr på de magiske genstande, du samler, finder, køber, raner eller falder over – under spil. Hvis du også laiver[1], og har gjort det i halvfemserne, kan du måske huske ”gyf-kort”? Et (ofte flot lamineret, grønt eller gult) 8x12cm kort, der beskrev den magiske genstand, det hørte til, samt genstandens magiske evne, effekt, rækkevidde, tidsramme osv. Alt det, man kan blive uenige om i kampens hede, når noget pludselig tager en drejning, fordi en magisk genstand kommer i spil.


Dungeons and Dragons Magic Item Cards – Korttidshukommelse på pap, ja tak.

Til bordrollespil er man jo ikke så mange, og kender ofte hinanden bedre end på en liverollespils-slagmark, men Magic Item Cards har stadig, syns jeg, evnen til at gøre spillet mere flydende, fordi du ikke skal pause og slå op i bøger. Samtidig letter det i høj grad dit karakter-organisatoriske overblik, fordi du lynhurtigt kan orientere dig om dine muligheder i en situation. Ser du kortet ligge der, husker du at du har genstanden, og husker at bruge den! Og det er jo det, det handler om. At hjælpemidlerne faktisk hjælper, og gør spillet sjovere, vildere og mere flydende.

Game on!

Peace out <3

[1] Laiver = spiller liverollespil. Til Knudepunkt, de skandinaviske landes årlige fælles LARP kongres, blev de forsamlede vismænd engang enige om, at man burde have et fælles nordisk ord for live rollespil. Live er jo engelsk, how untrue, så man udviklede ordet ”laiv” – stavet på netop denne måde – til at kunne fungere på både dansk, svensk, norsk og finsk. Det nye ord kunne således også bruges som verbum: ”jeg laiver hver måned på Amager Fælled” eller ”Vil du laive med mig?”. Da de første Krigslives blev lanceret, blev det stavet Krigslaiv. Det var i 1996. Alting var ikke bedre der, men kreativiteten var tilstede.

Få det hele med!

Tilmeld dig Fanatics nyhedsbrev og få tilbud, nyheder og arrangementer direkte i din indbakke.

Eventkalender

Vi holder events fra mandag til lørdag og der er noget for alle aldre!

Menu